Crònica de Torneig de la Llum de Manresa

Hi ha tornejos de Carcassonne que tenen molta tradició entre els jugadors assidus. El Torneig de la Llum de Manresa és un d’ells, encara que potser el fet que es faci un dijous a la nit laborable, prefestiu a Manresa, limita la participació dels que són més enllà de les muralles, però la veritat es que sempre té molt bona acollida. Allà es va desplaçar una bona expedició de jugadors de Carcassonne.cat.

El torneig té un ambient diferent de qualsevol altre, festiu i amb un punt de follia que s’encomana fàcilment. I ja s’encarreguen ben bé els amics del CAE, que aquesta es mantingui ben amunt tot el torneig.

En aquesta 10a edició, la participació ha sigut molt bona, 29 participants disposats, uns a continuar el cicle del Club Amatent al torneig de 3 anys seguits guanyant, i altres a trencar-lo i escriure el nom al palmarès del torneig . Al cap i a la fi, gaudir, riure i jugar al Carcassonne.

El torneig es juga a 3 rondes, fent servir el sistema suïs i no té final. Qui fa les millors rondes s’endú el torneig i cal esgarrapar tots els punts possibles.

Es van utilitzar 3 expansions, dues ja conegudes com la de la Misteriosa Llum i la del Bisbe Galceran (Quan de mal fa, el maleït Bisbe!).

Com a novetat es va presentar l’expansió dels gremis, amb una classificació alternativa formada per equips dels diferents 4 grups de gremi com són els Teixidors, Cuireters, Ferrers i Pagesos. Aquest rivalitzaven en renecs, exclamacions i amb frases d’animació i exaltació per cada gremi, que es llençaven durant i després de les partides.

Aquesta expansió també inclou un lloseta de mercat, que quan algun jugador l’agafa de la pila, atura la partida per fer una subhasta de punts obtinguts per adquirir un jornaler (meeple) extra fins al final de la partida.

El torneig va ser molt emocionant fins a l’ultima ronda, ja que hi havia fins a 6 jugadors amb opció de poder guanyar el torneig. Va ser tant ajustat que el guanyador, en Pablo Lucero, va guanyar el torneig per una dècima a Siddharta Navarro, 13,09 a 13,08 punts. Va completar el podi en Dani García amb 12,10 punts.

En quan a la classificació per gremis, el gremi guanyador va ser el gremi dels Teixidors amb una bona renda de punts.

El torneig de la Llum de Manresa es una fita especial, difícil de guanyar, divertit de jugar.

Ens retrobem a la 11a edició!


Deixa un comentari