1r Campionat Enroscado de Carcassonne [Sant Andreu de la Barca][24/03/2018]

En el torneig hi haurà una expansió especial.

L’expansió es diu “Zoltar L’Endevinador” (creada per Miquel Jornet) i es tracta d’un petit tauler que sempre contindrà una lloseta que estarà disponible per robar d’allà en comptes de robar de la reserva general de llosetes quan toqui reposar la mà dels jugadors. Així el joc té una mica menys atzar.

La lloseta que hi haurà al tauler de “Zoltar L’Endevinador” estarà inicialment cara avall. En el moment de robar una nova lloseta, el jugador que vulgui veure quina lloseta és la de L’Endevinador haurà de pagar 1 punt de victòria (sempre que pugui pagar-ho). Si, després de veure la lloseta de Zoltar, vol agafar-la; haurà de pagar un altre punt de victòria per fer-ho i automàticament posarà una nova lloseta de la reserva general al tauler de Zoltar. Sempre cara avall.

Un jugador pot perfectament pagar 1 punt de victòria per veure quina lloseta conté Zoltar i, si no l’interessa, pot robar perfectament una altra lloseta de la reserva general sense cap cost en punts de victòria. Ara bé, la lloseta descoberta sobre Zoltar romandrà així fins que un altre jugador (o el mateix que l’ha descobert) pagui un altre punt de victòria per portar-se-la a la mà.

ATENCIÓ: El jugador que jugui l’últim torn de la partida té dret a agafar la lloseta de Zoltar (coberta o descoberta) sense pagar cap cost en punts de victòria.

A més de la mini-expansió, jugarem amb un canvi en el reglament molt senzill que afavorirà que els quatre jugadors de cada partida sempre juguin 18 torns (actualment en els campionats només juguen 18 torns els tres primers jugadors, el quart té un torn menys i és una situació desavantatjosa). Ho arreglarem així:
El primer jugador de totes les partides (designat atzarosament) començarà amb la lloseta inicial a la mà. És a dir, no hi haurà cap lloseta al centre de la taula fins que el jugador inicial baixi la lloseta inicial. Aquest jugador tindrà dret a col·locar un dels seu meeples en aquesta lloseta si vol.

La resta de jugadors jugaran els seus torns com sempre. L’única excepció és la següent: si un jugador es veu obligat a jugar una lloseta que no pot col·locar (si la pot col·locar beneficiant a un rival, aleshores l’ha de col·locar), haurà de mostrar la lloseta impossible de col·locar a la resta de jugadors, si entre tots es convé que no es pot col·locar en cap lloc del tauler s’actuarà de la següent manera: 1.- El jugador afectat robarà una altra lloseta de la reserva o de Zoltar seguint les normes de la mini-expansió. 2.- La lloseta que no podia col·locar-se es retorna a la reserva de llosetes i es remenarà amb la resta de llosetes. 3.- El jugador jugarà el seu torn normalment amb la nova lloseta. (ATENCIÓ: en cap cas es retira una lloseta del joc).

Aquests petits canvis (la mini-expansió i l’inici amb la lloseta inicial a la mà del primer jugador) els recordarem i refrescarem físicament durant la jornada del campionat. Sembla més del què és, però tot és molt senzill i millora l’experiència.

Recordatori de data, lloc i premis:
Dissabte 24 de març a les 10:00 hores.
ESPAI JOVE (al costat de la biblioteca i ràdio municipals)
Avinguda Constitució 24
08740 – Sant Andreu de la Barca – Barcelona

Prem aquí per el  formulari d’inscripció 

HI HA PÀRQUING GRATUÏT A L’ESPLANADA ASFALTADA DEL COSTAT DE L’EQUIPAMENT.

1r PREMI: Val de 50€ per gastar a Mathom Store
2n PREMI: Un joc de Devir
Altres premis a la participació per confirmar.

Aquí teniu el formulari d’inscripció


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada