Carolina i Dani García, els germans Vicario del Carcassonne català

El proper diumenge 8 de juliol se celebra una nova edició del campionat d’Espanya de Carcassonne. Un any més són molts els jugadors i jugadores catalans que han aconseguit una plaça per a participar-hi. Entre tots ells destaquen una parella de germans, que any darrera any aconsegueixen classificar-se per participar en un torneig que tos dos ja han guanyat; de fet, són els únics germans que ho han aconseguit.

A Carcassonne.cat em volgut conèixer una mica més a Carolina García i Dani García, els germans Vicario del Carcassonne català.

Dani i Carolina García a la final del torneig 1v1 de Carcassonne.cat i Kaburi

Quan vau començar a jugar a jocs de taula?

D- Quan érem petits jugàvem als típics jocs més comercials tipus Tabú, Pictionary, El Camino de la vida o fins i tot al “Cifras y Letras”. De més grans vam començar a jugar a cartes amb els nostres pares, fins que un dia un amic del col·legi vinculat als inicis del Club Amatent em va descobrir el Carcassonne, era l’any 2012. Em va agradar tant que el vaig comprar i de seguida el vaig ensenyar als meus pares i a la Carolina.

C- Sí, a partir d’aquell moment ens vam enganxar al Carcassonne i vam començar a tenir relació amb el Club Amatent; en aquell moment ens vam começar a enganxar als jocs de taula moderns.

Recordeu com van ser els vostres primers temps de Carcassone a casa dels pares?

D- Vam estar força temps enganxats, crec que fins que jo vaig guanyar el campionat d’Espanya, en aquells temps el premi eren 500 euros en jocs i gairebé vam comprar tot el catàleg de Devir. A partir de llavors ja vam començar a jugar força al Catan.

C- Realment segueix sent el nostre refent, sempre provem nous jocs però al final acabem tornant al Carcassonne.

Ja que heu parlat de Catan, què creieu que tenen ambdós jocs per ser uns clàssics moderns?

C- Jo crec que són dos jocs molt senzills de jugar i que no et canses mai d’ells. Cada partida és diferent de l’anterior. També és cert que, tot i semblar fàcil, amaguen molta estratègia al darrera, són molt “profunds” com diu sovint el Dani.

D-Estic molt d’acord amb la meva germana, i també crec que són jocs ideals tant per a gent experta com per a no iniciats en el món dels jocs de taula.

Què recordeu de les vostres primers “piques”a Carcassonne?

D- Crec que al principi no ens picàvem massa, senzillament jugàvem per passar l’estona i no li donàvem molta importància al fet de guanyar o perdre.

C- Al principi només volíem passar-ho bé, però a mesura que vam agafar experiència i vam aprendre maneres de complicar-nos la vida, sí que ens vam començar a picar.

D- És veritat, un cop vam començar a guanyar tornejos i a dominar més el joc la competitivitat entre tots dos era molt alta.

Carolina i Dani García al campionat d’Espanya

Carolina, recordes quan el Dani es va proclamar campió d’Espanya? El seu triomf et va motivar a perseguir la seva fita?

C- Em vaig quedar al·lucinada, em vaig sentir molt orgullosa d’ell i de poder dir que el meu germà era el campió d’Espanya. Pel que fa a la motivació, el fet que ell guanyés no em va estimular a que jo també ho volgués fer. Jo quan jugo m’ho passo molt bé i no vaig als tornejos a guanyar; m’agrada més compartir afició amb la gent i gaudir del bon ambient.

Dani, recordes quan la Carolina es va proclamar campionat d’Espanya?

D- Ho recordo molt bé, jo també vaig jugar aquella final. Em va fer molta il·lusió que tots dos hi fóssim tot i que a meitat de la partida ja vaig veure clar que jo no tenia res a fer. Quan vaig veure que la Carol era la guanyadora va ser una passada, a banda del reconeixement que s’havia guanyat, jo era conscient de que en aquell moment ella podria començar a viure les coses que jo vaig viure fins a arribar al campionat del món a Essen, i us asseguro que és una gran experiència.

Carolina, parla’ns una mica de l’estil de joc del Dani..

C- És un jugador molt estratègic, en general controla molt les llosetes que han sortit i les que queden per sortir. És molt analític i calcula molt les probabilitats, en base a això decideix com jugar.

Dani, parla’ns una mica de l’estil de joc de la Carolina…

D- Crec que és molt polifacètica, costa molt saber per on et sortirà, és complicat predir allò que vol fer. És molt bona controlant els grangers i robant.

Per cert, qui ha guanyat més tornejos del dos?

C- Realment no ho sé, tot i que em sembla que estem força igualats. Potser el Dani n’ha guanyat més…. clar, també ha participat a més!

D- Crec que potser jo n’he guanyat algun més, però ella ha guanyat els més especials!

Com a campions d’Espanya que sou tots dos, heu tingut mai la sensació que la gent us tingui especial respecte quan juga contra vosaltres? Quan us han guanyat us han dit mai allò de “he guanyat al/la campi@ d’Espanya?

C- Fins i tot ens ho ha dit la mare!

D- Jo el que he notat força és que la gent no vol compartir projectes amb mi….sembla com si m’ho volen posar més difícil.

C- També és veritat que cada cop la gent té menys en compte el fet de que siguis campiona d’Espanya, el nivell en general ha pujat molt i qualsevol persona pot guanyar o perdre.

 

Qüestionari Freak:

Carolina García

Edat: 38

Professió: Administrativa

Color de Meeple preferit: Blau

Lloseta preferida: Església amb camí

Una expansió: El Drac i la Princesa

Jugador amb el que no t’agrada jugar: Pensatiu

 

Dani García

Edat: 34

Professió: Programador

Color de Meeple preferit: Verd

Lloseta preferida: Esglèsia amb camí

Una expansió: El Drac i la Princesa

Jugador amb el que no t’agrada jugar: Amb els destructors o els que només roben


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada