9 catalans entre els 16 millors jugadors d’Espanya de Carcassonne

El passat 8 de juliol es va disputar a Madrid una nova edició del campionat d’Espanya de Carcassonne. La nombrosa representació catalana va deixar de manifest l’alt nivell de la nostra comunitat en aquest joc.

Part de la comunitat catalana que va participar al nacional de Carcassonne.

Prop de 150 jugadors van fer acte de presència al hotel We Are Chamartin de Madrid per lluitar per la corona de millor jugador de Carcassonne d’Espanya. Entre ells una trentena de catalanes i catalans que, a banda de lluitar pel títol, van poder gaudir d’una fantàstica jornada jugant al seu joc de taula preferit.

Aquest any el campionat es va estructurar de manera diferent. Després de que diferents col·lectius demanessin a Devir un paper més important de les partides 1vs1, l’editorial va decidir que un cop s’acabés la fase prèvia la resta de partides es farien en aquest format, el mateix que al campionat del món.

Resultats de la primera fase del campionat

Així, la primera fase del campionat va acabar amb un resultat molt positiu per les nostres jugadores i jugadors, dels 16 classificats pels encreuaments 9 eren catalans. Destacar la primera posició de Pere Vives, campió de d’Espanya l’any passat, empatat a victòries amb Carles Escofet. Per la fase final també es van classificar jugadors coneguts de la nostre comunicat de joc com: Ferran Martín, Marisol Catalan, Juan Carlos Ruano, Oscar Massabé i Dani Garcia

Els 9 jugadors catalans classificats pels creuaments finals

A la segona ronda de partides 1vs1 la mala sort va fer que els 4 jugadors catalans que quedaven en competició es creuessin entre ells. D’una banda Dani Garcia va guanyar a Pere Vives i de l’altra Marisol Catalan a Oscar Fernàndez. Amb aquestes victòries tant el Daniel com la Marisol es van assegurar un lloc entre els 4 millors jugadors de la competició.

Les dues semifinals van ser molt dures, especialment la que va jugar en Dani Garcia qui va ser capaç de capgirar una partida que durant la primera meitat la tenia molt coll amut. De la seva banda la Marisol Catalan tot i perdre va aconseguir quedar en quarta posició, la seva millor classificació històrica en aquest campionat.

La final la van protagonitzar en Dani Garcia i el madrileny Lorenzo Miguel Soler. Des d’un bon principi es van poder veure moviments i estratègies dignes de jugadors de primeríssim nivell; a mesura que la partida es va anar desenvolupant les estratègies d’ambdós jugadors es van anar definint. D’una banda Lorenzo Miguel es va fer amb el domini de les granges i les petites ciutat, de l’altre Daniel Garcia va apostar fort per tancar ciutats més grans i esglésies. El tram final de la partida es va definir, com passa sovint en aquest joc, per la sort de que la fitxa decisiva es decanti per un o altre costat. Finalment, la darrera lloseta de ciutat amb forma de triangle se la va endur Lorenzo Miguel, fet que va fer impossible que Dani Garcia tanqués una ciutat que li hauria donat el campionat.

Lorenzo Miguel i Dani Garcia a la gran final

Des de Carcassonne.cat volem felicitar al nou campió, Lorenzo Miguel, i a tots els jugadors catalans que van participar al campionat i van deixar a dalt de tot el llistó de joc i esportivitat de la nostra comunitat. També volem felicitar a Devir per l’organització del torneig i el canvi del format.


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada