La Lliga comença amb una primera jornada molt ajustada

El passat diumenge 24 de març es va dur a terme la primera jornada de La Lliga Catalana de Carcassonne, el torneig en format 1v1 organitzat per Carcassonne.cat amb el suport de Devir i diferents clubs, associacions, mitjans i comerços.

Foto de família de la primera jornada de La Lliga

El campionat va començar a les 9:00h del matí, després que l’equip de Carcassonne.cat donés la benvinguda a totes i tots els participants que puntualment van arribar a la seu de l’Espai Jove de Sant Andreu de la Barca.

Un cop explicades les normes de la competició, les mateixes que les del format bàsic del joc a excepció de la puntuació segons el resultat de la partida  i la utilització de la peça inicial, es van començar a realitzar les 7 partides de la primera jornada, totes elles amb un temps de joc de 15 minuts per a cada participant.

Primeres partides de La Lliga a l’Espai Jove de Sant Andreu de la Barca

Les diferents rondes es van succeir sense cap mena d’incident en un ambient molt distès però on es respirava un gran nivell de concentració i de sana competitivitat. Així, un cop acabats tots els enfrontaments, Daniel Garcia i Ferran Martin es van coronar com els únics participants que van guanyar totes les partides. Garcia però va quedar en primera posició, ja que el diferencial de punts de victòria de cada partida li va proporcionar un total de 8,9 punts de jornada enfront els 8,7 de Martin.

Recordar que la puntuació que cada jugadora o jugador obté després d’una partida ve marcada en primer lloc per si ha guanyat, perdut o empatat; la derrota no genera cap punt, l’empat 0,5 i la victòria 1. A aquest darrer se li ha d’afegir en format decimal l’equivalent a la diferència de punts entre tots dos jugadors al final de la partida. Aquest tipus de puntuació està pensada des de Carcassonne.cat per afavorir el joc creatiu i no especulatiu.

Partida entre David Bourdois i Maribel Vives

Un cop acabada la competició es va procedir a fer l’entrega de premis al guanyador de la jornada per cortesia de Devir i posteriorment es van sortejar diferents jocs entre tots els participants de la mà de la botiga Mathom i el podcast Reservoir Jocs.

Un cop finalitzada la primera jornada de la Lliga Dani Garcia va comentar a Carcassonne.cat que “no m’esperava aquest resultat tan positiu, estava molt motivat abans de començar però crec que com tothom”. Pel que fa al format i la teòrica duresa d’una competició matinal amb tantes partides Garcia va tenir la sensació que “va ser molt més ràpida i menys dura a nivell físic del que creia inicialment”.

Dani Garcia recull el premi com a guanyador de la primera jornada de La Lliga, el joc Carcassonne Star Wars.

D’altres participants menys habituals en tornejos de Carcassonne, com Hridayam Martínez, van apuntar que “l’experiència ha estat molt bona i he après alguna cosa durant la competició”.

Com a curiositat apuntar que només es van produir 2 empats i que la victòria amb major diferència de punts la va aconseguir Toni Capablo, amb un total de 95 punts de distància.

La propera jornada de La Lliga se celebrarà el pròxim 9 de juny a Santa Perpètua de Mogoda, amb el club El Salón de los Héroes com a amfitrió.

Els resultats i classificacions es poden consultar al següent enllaç:

https://bit.ly/2CwKS7w


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada