¿Com es va viure l’experiència d’un torneig íntegrament 1vs1?


El passat 29 d’abril es va celebrar el 9è Torneig de Carcassonne Ciutat de Gavà, un clàssic on normalment aplega molts participants. Enguany en va aplegar 34, disposats a estrenar un nou format al torneig de Gavà, que ja s’havia realitzat exitosament a la botiga Kaburi, conjuntament amb Carcassonne.cat i que trenca totalment amb la dinàmica dels formats actuals.

Fins ara, la majoria de tornejos sempre han sigut rondes qualificadores de taules de 4, que s’enllacen amb eliminatòries i final a 4 jugadors. Aquesta tendència s’ha anat modificant i adaptant a les necessitats de competició real, tal com es plantegen els tornejos internacionals com el Mundial de Carcassonne d’Essen. I també a les demandes dels diferents col•lectius de jugadors, inclòs Carcassonne.cat, on es preval un format que s’ajusta molt més el factor sort i es potència l’estratègia i el coneixement del joc.
Una fita en aquest sentit, va ser el nacional de l’any passat on ja es va modificar el format a la fase eliminatòria, on es classificaven 16 jugadors i les eliminatòries, inclosa la final, es jugaven 1 contra 1. Va ser una experiència de joc més agraïda i justa, on realment es va veure el potencial dels participants i va haver-hi partides memorables.
A Gavà, que ja podem dir que és un dels degans d’aquest format, el torneig es va jugar totalment 1 contra 1. Es van fer 4 rondes qualificadores on s’emparellaven els jugadors segons el sorteig al principi, suís a la 2a i 3a ronda, i compensat a la ronda final.

Es classificaven 8 jugadors, fent rondes eliminatòries fins a la final. En total qui va jugar la final va fer 7 partides 1 contra 1 i com a mínim tots van jugar 4 partides en aquest format.
Cal destacar la utilització del temps de joc, limitat a 15 per jugador/a, com ja s’utilitza a la lliga Catalana i que és d’ús obligat al mundial. També una petita modificació de les regles de joc, que consisteix en què el jugador inicial ja juga la fitxa inicial i pot posar Meeple si vol. Cosa que compensa el joc, tenint tots els mateixos torns de joc. Aquesta variant no s’utilitza al mundial, però si a la Lliga Catalana.
El torneig en el nou format va funcionar molt bé i va ser un èxit tant de participació, com de motivació dels participants. Òbviament no es deixaran de fer els tornejos a 4, però és molt probable que aquests evolucionin per incloure rondes eliminatòries 1 contra 1.
Per cert, el torneig Ciutat de Gavà de Carcassonne el va guanyar David Tercero, que va fer ple de partides guanyades i va vèncer a la final a Dani García, tot un campió d’Espanya.

Els 4 primers classificats, Carol, Miquel, David i Dani.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada