Segona Jornada de la Lliga Catalana de Carcassonne

Arrencava la segona jornada de la Lliga Catalana de Carcassonne el passat 9 de juny visitant terres perpetuenques, concretament l’espai del club amfitrió: El Salón de los Héroes. Casualitat o no s’hi van donar algunes heroïcitats durant la jornada, però no ens avancem als esdeveniments.

A nivell organitzatiu Carcassonne.cat es va trobar amb el seu primer repte en forma d’una absència comunicada i dos retards. Petits esculls que el sistema i la normativa del torneig contemplen i fàcilment solucionen amb la col•laboració, implicació i bon enteniment que regna entre tots els participants. Això va de debò, es nota i fa patxoca.

Tot va començar amb el retorn per part de Marisol del Ken Tritón, que és el “trofeu” que s’emporta el darrer classificat de la lliga a casa i que ha d’intentar no revalidar en la jornada vigent. Una conya sana que tothom accepta dins del bon rollo que traspua tot plegat. A l’altra banda de la classificació, el killer Dani Garcia encetava la jornada amb 8,9 punts i tothom es preguntava si mantindria el seu ritme “empotrador” durant aquesta segona jornada. A mode de semi-spoiler, algunes de les heroïcitats van venir per aquí… perquè la gràcia de tota lliga són els anomenats mata-gegants. Tothom és important i la regularitat (en l’encadenament de victòries) s’està posant molt cara. Aquest és un símptoma claríssim de que tots estem aprenent moltíssim i que com a preparació de cara a Madrid pot ser cabdal (però, eh!, no descuidem també la preparació de les partides a 4 on tenim menys torns de joc i la psicologia i el saber “dominar” el possible caos al tauler compten molt!).

Premis per la segona jornada de la lliga.

Tornant a la jornada, destaca la partida entre Toni Soler i Miquel Jornet, que va acabar guanyant Jornet per una distracció de Soler en el control d’una granja de 30 punts durant les darreres jugades del match. Núria Casanovas es va erigir com la jugadora revelació de la jornada al carregar-se a dos campions d’Espanya en un mateix dia: Pere Vives i Dani Garcia (perdent així el jugador Amatent la imbatibilitat). Un altre jugador en un gran moment de forma va ser Santi Fradera, que tot i perdre amb Miquel Jornet podia perfectament haver guanyat si la seqüència a l’hora de robar les dues últimes llosetes s’hagués invertit. Fradera va derrotar, amb solvència, a la sensació gironina Daniel Angelats… un grandíssim i avesat jugador. El diferencial més gran de la jornada el va marcar David Bourdois (68 punts) i el segon màxim diferencial de la jornada va ser per Núria Casanovas (66 punts). La partida més ajustada del dia va ser la victòria per 1 punt sobre Toni Capablo que se’n va dur Samuel Arroyo. El “Doctor” va protagonitzar també una victòria per només 8 punts sobre David Bourdois que si hagués estat un partit de futbol, hauria estat “El Partidazo” de Canal+.

Jugadors durant la jornada.

Parlant ja de les escalades i les punxades relacionant les taules classificatòries de la primera jornada amb aquesta segona ens trobem: Marisol Catalan és la jugadora més regular de la competició i no coneix la victòria encara (corre el rumor de que ho fa per quedar-se en propietat el Ken Tritón –recordem que és 4a d’Espanya al darrer campionat estatal!-). L’escalada més gran de la jornada, pujant 7 llocs en la classificació respecte la primera jornada, la protagonitza David Tercero. Les següents pujades de mèrit, escalant totes 5 llocs a la taula són: Eduard Llorca, Carolina García, Núria Casanovas i Hridayam Martínez. La patacada del dia se la va donar Juan Carlos Ruano, perdent 8 posicions a la taula. I Ferran Martin és virtualment el nostre campió global… diem virtualment perquè Dani Garcia ha jugat una partida menys.

El guanyador de la jornada, el Miquel Jornet!

Sigui com sigui, la lliga dóna sorpreses i tot està interessantíssim. Estem a l’espera de refrescar marcadors i classificació quan Jonathan Arroyo, Javi Muñoz i Xavi Cuenca es posin al dia. Felicitats a tots i totes les participants, vosaltres feu que això tingui sentit.

Marisol emportant-se un altre cop el Ken Tritón!

A més a més us deixem la galería de fotos de la Jornada:


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada