Circuit Català 2024-2025

Al Circuit Català de Carcassonne hi podrà participar tothom major de 12 anys nascut o resident a Catalunya o Espanya. Constarà de dues fases: la Lliga Catalana i la Fase Final. Aquesta última es jugarà a la Seu d’Urgell en el marc del Festival de Jocs del Pirineu durant un cap de setmana d’abril (informarem de quin tan bon punt ho sapiguem) i hi podran participar els setze jugadors millor classificats a la Lliga.

La Lliga Catalana constarà de quatre jornades i totes elles començaran a les nou del matí (i s’acabaran al migdia). Les quatre seus seran: Barcelona (Lluïsos d’Horta, Carrer Feliu i Codina 7, 20 d’octubre), Sant Vicenç dels Horts (Carrer Albacete 2, 15 de desembre), Premià de Dalt (Societat Cultural Sant Jaume, Riera de Sant Pere 147, 2 de febrer) i Llagostera (casino Llagosterenc, 9 de març). Agraïm a les entitats JugarXHorta, Club Amatent, Premià de Dau i Meeple Llagostera la seva col·laboració.

A diferència d’edicions anteriors, a cada jornada de Lliga es farà un torneig suís a vuit rondes independent de les altres jornades. El preu de cada jornada és de 3 euros que es pagaran abans de començar el torneig. Els jugadors s’hauran d’inscriure separadament a cada torneig en què vulguin participar en formularis que publicarem a Carcassonne.cat unes setmanes abans de cadascun. Les partides seran de quinze minuts per bàndol, i els jugadors hauran de dur descarregada l’aplicació Chess Timer (o similar) o un rellotge d’escacs.
El sistema de puntuació de cada torneig serà d’un punt per victòria (o descans en cas de ser jugadors imparells) i mig per empat.

En cas d’haver-hi empat a la primera posició, el guanyador de la jornada serà qui tingui millor desempat Bucholz, i si persisteix l’empat es comptarà qui té millor diferència de punts de les partides. Per la classificació final de la Lliga, es tindran en compte els tres tornejos en què cadascú hagi aconseguit més punts. El sistema de puntuació de la lliga és el següent:

Els criteris de classificació de la Lliga seran els següents:

1- Punts de Lliga (3 millors jornades)
2- Punts obtinguts a la quarta jornada
3- Punts obtinguts a la tercera jornada
4- Punts obtinguts a la segona jornada
5- Punts obtinguts a la primera jornada
6- Classificació (tenint en compte Bucholz i, si cal, diferència de punts) a la quarta jornada.

Un cop acabada la Lliga, els setze primers jugadors hauran de confirmar la seva assistència a la Fase Final. Si algú no pot o no vol jugar-la, ho haurà de comunicar a l’organització i la seva plaça passarà al dissetè classificat, i així successivament.

Notes generals:
– Jugar qualsevol d’aquests quatre tornejos computa com haver participat en el Campionat Nacional Català, i per tant no es podrà participar a cap altre Campionat Nacional. Si algú vol jugar sense ser tingut en compte per la classificació de la Lliga i reservar-se el dret de jugar un altre Nacional, ens haurà d’escriure a carcassonne.cat@gmail.com abans de jugar el torneig en qüestió.
– El jugador que no sigui present a la sala de joc a l’hora de començar, no serà emparellat a la primera ronda.
– Cada seu comptarà, com a mínim, amb 30 places que seran assignades per rigorós ordre d’inscripció.
– Es crearà un grup de WhatsApp per comunicar temes relacionats amb el Circuit Català (s’hi podrà afegir qui vulgui).
– L’organització es reserva el dret de gestionar com cregui convenient qualsevol punt no previst en aquestes bases.